Zuurkooltaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2003

Lekker voor een winterse makkelijke avond

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
deeg voor hartige taart, 1 el. in te vetten, 3 tomaten, 200 gram gerookte spek, 3 kleingesneden uien, 750 gram zuurkool, 125 ml. vleesbouillon, halve tl. komijnpoeder, 1 snufje zout, peper en nootmuskaat, 200 gram zure room, 3 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Deeg uitrollen en op een ingevet bakblik drukken en afgedekt 15 minuten laten staan. De tomaten in vieren delen. Het spek in reepjes snijden en uitbakken. Uien toevoegen en glazig stoven. Zuurkool, bouillon tomaten en kruiden toevoegen, heel even aan de kook brengen en laten afkoelen. De oven op 180 graden voorverwarmen.
Het zuurkool-spek-mengsel over het deeg verdelen, de room en de eieren door elkaar roeren, over de taart gieten en in ongeveer 40 minuten bakken.

Laatste reacties

MichaelCrowley1 avatar
MichaelCrowley1 16-11-2021

<a href="https://www.thesiswritingservice.com/">thesis papers online</a> Student's Question: Can I ask some essays for my school? [url=https://www.thesiswritingservice.com/]thesis help[/url]

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten