Indonesische gambasate met pittige tomatensaus.

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
12 gamba's (rauw),2 dl tomatenketchup,2 eetlepels ketjap manis,? eetlepel citroensap,1 a 2 theelepels sambal oelek,4 satestokjes,zout,2 eetlepels slaolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng de tomatenketchup met de ketjap,het citroensap en sambal naar smaak,voeg eventueel knoflook toe.
Pel de gamba's en rijg ze aan satestokjes.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand, bestrooi de gamba's met wat zout, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze op of onder de grill aan beide kanten in 3-4 minuten gaar worden.
Serveer de gambasate warm met de koude saus

Serveertip

Met witte rijst en eventueel wat kroepoek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten