Indonesische gambasate met pittige tomatensaus.
- Indonesisch, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-07-2003
Ingrediënten
12 gamba's (rauw),2 dl tomatenketchup,2 eetlepels ketjap manis,? eetlepel citroensap,1 a 2 theelepels sambal oelek,4 satestokjes,zout,2 eetlepels slaolie.Voorbereiding
Meng de tomatenketchup met de ketjap,het citroensap en sambal naar smaak,voeg eventueel knoflook toe.
Pel de gamba's en rijg ze aan satestokjes.
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op de hoogste stand, bestrooi de gamba's met wat zout, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze op of onder de grill aan beide kanten in 3-4 minuten gaar worden.
Serveer de gambasate warm met de koude saus
Serveertip
Met witte rijst en eventueel wat kroepoek.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties