Bretonse mosselen met knoflook en spek

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-07-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kg mosselen,1 prei,1 klein bosje bladselderij,4 teentjes knoflook,2 eetlepels slaolie,50 g ontbijtspekblokjes,3 dl witte wijn,2 dl creme fraiche,zout,peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten.

Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.

Bereidingswijze

Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de creme fraiche erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.

Serveertip

Serveren met stokbrood en gemengde salade.
Wijn, Muscadet sur Lie, frisse en lichte witte wijn uit de Loire, heerlijk bij mosselen.

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 26-02-2004

Hou Luigi, En ook dit recept van jou lijkt me lekker en neem ik mee, Bedankt en groetjes, Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten