1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mosselen op BBQ

Mosselen op BBQ

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2003

Ingrediënten 4 personen


2 kg rauwe mosselen, olijfboter, 2 a 3 uien, 1 teentje geperste look, 1 eetepel curry, 1 eetlepel kurkumma, 1 stukje gember (5cm), 2 glazen witte wijn, 1 appel, room, sausbinder
4 takjes citroentijm
4 takjes citroenmelisse
4 groen stengels van pijp-ajuin


Verder heb je nodig


Alu-folie


Zomers voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui-ringen snijden,
appel in blokjes snijden,
gember raspen,
4 alu-folie vellen klaarleggen

Bereidingswijze

? Smelt de olijfboter in een pan, leg
daarin de ui-ringen.
? Voeg er de geperste look aan toe en
laat de ajuin even aanbakken tot deze
glazig is.
? Voeg de curry, de kurkumma en de geraspte
gember toe, laat nog even sudderen.
? Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 min.
sudderen.
? Voeg de room toe en bind de saus.
? Voeg de stukjes appel toe.
? Laat de saus afkoelen.

? Leg 500 gr mosselen op een vel alu-folie.
? Verdeel de saus over de mosselen.
? Leg per pakje 1 takje citroenmelisse,
1 takje citroentijm en de stengel van de
pijp-ajuin.
? Vouw nu de alu-folie dicht in een
pakketje en leg deze op de BBQ.
? Laat ongeveer 15 a 20 minuten op de BBQ
liggen.
!! leg de rooster zo dichtmogelijk bij het vuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmisplon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmisplon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top