Italiaans vispotje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

VANDAAG STAAT ER VIS OP HET MENU EN WAT VOOR VIS.DOOR DE GEMENGDE VISSOORTEN KRIJG JE EEN APARTE SMAAK.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels olijfolie
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
100 ml droge witte wijn
100 ml visfond (pot a 380 ml)
3 bakjes fruits de mer (vis a 150 g)
200 g zeewolffilet (of kabeljauwfilet in grove stukken)
1/2 citroen
1 zakje verse peterselie (30 g fijngehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.

Serveertip

Gremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten