1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. GEFRITUURDE APPEL

GEFRITUURDE APPEL

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2003

Ingrediënten 4 personen


3 blokjes anijs, 5 eetlepels bloem, 3 eieren, 1 eetlepel zonnebloemolie, zout, frituurvet of -olie, ca 1 dl licht bier, 500 g appels (Goudrenetten), poedersuiker



Heerlijk nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de blokjes anijs fijn. Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. Voeg geleidelijk en al kloppend het bier toe tot een dik beslag. Laat dit beslag even rusten. Splits 2 eieren en klop de eiwitten met wat zout stijf in een vetvrije kom. Verhit het frituurvet tot 180 graden. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snij de appels in schijven (van ca 1 cm dik) of in parten. Roer het eiwit net voor het bakken voorzichtig door het beslag. Haal steeds 3 stukken appel door het beslag en frituur ze in ca 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer de gefrituurde appel warm en bestrooi ze met poedersuiker of kaneelsuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top