1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. HAASKARBONADES MET THAISE CASHEWNOTENSAUS

HAASKARBONADES MET THAISE CASHEWNOTENSAUS

  • Thais, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2003

Deze pittige saus op basi van cashewnoten smaakt niet alleen heerlijk bij sate van varkenshaas of kip, maar ook bij andere gegrilde vleesgerechten en over bjvoorbeeld een oosterse kipsalade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


150 g lichtgezouten cashewnoten, 1 rode Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes, 1 stengel sereh of 1 theelepel serehpoeder, 1 eetlepel olie, 1/2 eetlepel rode Thaise currypasta (potje), 2 eetlepels limoensap, 1 blikje kokosmelk (400 ml), 2 theelepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla), 1 eetlepel fijngehakte koriander



Voorbereiding

Maal de helft van de cashewnoten fijn in de keukenmachine en hak de rest van de noten grof. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de bosuitjes en de sereh fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta met de knoflook, de bosuitjes en de peperreepjes tot het geheel begint te geuren. Roer de sereh en het limoensap erdoor. Voeg de kokosmelk, de gemalen cashewnoten en de bruine suiker toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus ca 10 minuten heel zachtjes koken tot ze mooi van dikte is. Roer de gehakte cashewnoten door de saus en voeg naar smaak vissaus toe. Strooi vlak voor het serveren de koriander over de saus.

Serveertip

Lekker met haaskarbonades. Bestrooi haaskarbonades a la minute met Thaise kruiden, bestrijk ze met olie en gril of bak ze heel snel bruin en gaar. Serveer de karbonades op gebakken mie en schep er de cashewnotensaus over. Garneer met blaadjes verse koriander en basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top