1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasaus
  5. Pindasaus

Pindasaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2003

Ingrediënten


2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el. arachide-plie, 2 tenen knoflook, 1 el. paprikapoeder, halve el. korianderpoeder, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. laospoeder, 300 gram pindakaas, 1 el. bruine suiker, 3/4 dl. ketjap manis, 2 dl. santen



De lekkerste !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het sjalotje ca. 5 minuten zachtjes in hele hete olie. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak ca. 2 minuten zachtjes. Voeg de pindakaas, bruine suiker en ketjap toe en verwarm al roerend tot het donkerbruin kleurt. Voeg de santen toe en laat zachtjes binden tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met sambal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top