Spareribs

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2003

Altijd een succes op de BBQ !

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 kg varkenskrabbetjes met veel vlees.
2 teentjes knoflook.
5 el. goede olijfolie.
4 el. kruidige honing, bijv.heidehoning.
4 el. grove en zoete mosterd. (bijv. Louise Handlemaiers susser Senf (meebrengen uit Beieren !) of Bayrisch susss van Kuhne).
Sap van 1 citroen.
4 el. bruine bastardsuiker.
Tabasco, zout en zwarte peper.
4 el. Franske's Chilipasta (zie recept op mijn pagina bij sausen of zoeken op franske)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal om het vlees te marineren

Voorbereiding

Verdeel het vlees in porties voor op de BBQ.

Bereidingswijze

Maak van alle ingredienten (behalve het vlees uiteraard) een marinade en doe die marinade in een schaal. Doe daar het vlees in, schep de marinade over het vlees, dek de schaal goed af, zet hem onderin de koelkast en en laat een nacht en een dag trekken. Door de lange marineertijd is het niet nodig het vlees voor te garen. Door voorgaren gaat namelijk veel van de sappigheid verloren.
Als de marineertijd is verstreken het vlees uit de marinade halen, droogdeppen en op kamertemperatuur laten komen. (doe je het vlees te koud op de BBQ dan wordt het onherroepelijk taai !!!). Zeef de marinade.
Leg het vlees op een hete BBQ en grill het ca. 30 min. tot dat het vlees mooi bruin van kleur en knapperig is.
Zorg er voor dat het vlees niet te dicht bij het vuur komt. Ik gebruik vrijwel altijd de gas-BBQ en zet de vlam op de laagste stand.Het duurt iets langer tot dat het vlees gaar is maar het blijft nu wel veel sappiger.
Tijdens het grillen het vlees voortdurend draaien en met een kwastje de marinade over het vlees smeren.

VARIATIE VOOR EEN PITTIGER ("HETERE")smaak : Tijdens het grillen het vlees niet insmeren met de marinade maar met mijn chilipasta. Let dan wel op. Door het hoge suikergehalte van de chilipasta kan het vlees sneller verbranden. Dus dun insmeren en voortdurend keren in dit geval !

Serveertip

Lekker met een frisse witte kool- of aardappelsalade en een ijskoud Dommelsch Biertje.

Laatste reacties

henrilevison avatar
henrilevison 23-07-2003

Hallo Frans, Overheerlijk, maar ik gebruikte gewone basterdsuiker, was ook heel lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten