Catalaanse Kip
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-07-2003
Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)
Ingrediënten 2 personen
- 2 grote kippenpoten
- 1 flinke ui
- 3 tenen knoflook
- 1 kleine rode paprika
- 100 gram chorizo (stukje om blokjes te snijden)
- 2 el olijfolie
- 1 el bloem
- halve el paprikapoeder pikant
- 1 el tomatenpuree
- klein glas rode wijn
- 0,3 l kippenbouillon
- half blik tomatenblokjes of 3 verse pomodori in stukjes
- 50 gram zwarte olijven
- peper en zout uit de molen
- 1 el fijngehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 617,67 kcal |
Koolhydraten | 24,16 g |
Eiwitten | 39,34 g |
Vetten | 35,31 g |
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Ontvel de kip, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes en de chorizo in blokjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak de kip rondom aan. Haal haar billen uit de pan en laat de ui en knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de tomaten en paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op een laag vuur, met de deksel op de pan, 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en olijven toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er bij het serveren peterselie over.
Serveertip
Wij eten er versgebakken chiabatta of stokbrood bij maar met pasta is het ook heerlijk. Natuurlijk zet je er een frisse salade naast.
Laatste reacties
Ook ik kwam dit recept tegen en neem het ook mee Hanneke. Jouw recepten zijn altijd lekker, kloppen ook altijd. Ga ik zeker maken! Bedankt, Petra
Kwam je kip recept tegen neem het mee.
Gemaakt met pasen 2010. Erg lekker. Vooraf klaar gemaakt. Prima recept. Gemaakt voor 7 personen.
Ik neem dit recept van je mee, het ziet er heellekker uit. Bedankt ... Margrit
dit ga ik zaterdag maken, lijkt me heerlijk, ik doe er dan wel rijst bij en een salade. bedankt voor dit lekkere recept. gr. susan
Ik ben zelf helemaal niet zo\'n kookwonder, maar als zelfs ik dit gerecht kan maken, is het echt een aanrader. Ik had het \'s morgens gemaakt, en het warmde inderdaad \'s avonds prima op, rijst erbij en smikkelen maar! Mijn bezoek vond het ook heerlijk, daar heb ik het recept aan meegegeven. De chorizo maakt het lekker pittig. Eet smakelijk!!!