Catalaanse Kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2003
  • Catalaanse Kip

    Catalaanse Kip

    Catalaanse Kip

Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 617,67 kcal
Koolhydraten 24,16 g
Eiwitten 39,34 g
Vetten 35,31 g
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Ontvel de kip, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes en de chorizo in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak de kip rondom aan. Haal haar billen uit de pan en laat de ui en knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de tomaten en paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op een laag vuur, met de deksel op de pan, 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en olijven toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er bij het serveren peterselie over.

Serveertip

Wij eten er versgebakken chiabatta of stokbrood bij maar met pasta is het ook heerlijk. Natuurlijk zet je er een frisse salade naast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-02-2016

Ook ik kwam dit recept tegen en neem het ook mee Hanneke. Jouw recepten zijn altijd lekker, kloppen ook altijd. Ga ik zeker maken! Bedankt, Petra

riawes avatar
riawes 09-02-2016

Kwam je kip recept tegen neem het mee.

mus_b avatar
mus_b 04-04-2010

Gemaakt met pasen 2010. Erg lekker. Vooraf klaar gemaakt. Prima recept. Gemaakt voor 7 personen.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 07-04-2009

Ik neem dit recept van je mee, het ziet er heellekker uit. Bedankt ... Margrit

susan56 avatar
susan56 02-04-2009

dit ga ik zaterdag maken, lijkt me heerlijk, ik doe er dan wel rijst bij en een salade. bedankt voor dit lekkere recept. gr. susan

sonia35 avatar
sonia35 01-03-2007

Ik ben zelf helemaal niet zo\'n kookwonder, maar als zelfs ik dit gerecht kan maken, is het echt een aanrader. Ik had het \'s morgens gemaakt, en het warmde inderdaad \'s avonds prima op, rijst erbij en smikkelen maar! Mijn bezoek vond het ook heerlijk, daar heb ik het recept aan meegegeven. De chorizo maakt het lekker pittig. Eet smakelijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten