1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Catalaanse Kip

Catalaanse Kip

Door: molenmeisje

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2003

Ingrediënten 2 personen


2 grote kippenpoten 1 flinke ui 3 tenen knoflook 1 kleine rode paprika 100 gram chorizo (stukje om blokjes te snijden) 2 el olijfolie 1 el bloem halve el paprikapoeder pikant 1 el tomatenpuree klein glas rode wijn 0,3 l kippenbouillon half blik tomatenblokjes of 3 verse pomodori in stukjes 50 gram zwarte olijven peper en zout uit de molen 1 el fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Braadpan

Catalaanse Kip
Catalaanse Kip

Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de kip, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes en de chorizo in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak de kip rondom aan. Haal haar billen uit de pan en laat de ui en knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de tomaten en paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op een laag vuur, met de deksel op de pan, 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en olijven toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er bij het serveren peterselie over.

Serveertip

Wij eten er versgebakken chiabatta of stokbrood bij maar met pasta is het ook heerlijk. Natuurlijk zet je er een frisse salade naast.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top