RENDANG

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 G MAGERE RUNDERLAPPEN, 1 UI, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 THEELEPEL TRASSI, 1 EETLEPEL SMABAL OELEK, 1 THEELEPEL KOENJIT, ZOUT, 1 THEELEPEL SUIKER, 4 EETLEPELS OLIE, 2 SALAMBLAADJES, 2 BLAADJES DJEROEK POEROET OF SCHIL VAN 1/2 LIMOEN, 1 STENGEL SEREH OF 2 THEELEPELS SEREHPOEDER, MESPUNT DJAHE (GEMBERPOEDER), 2 SCHIJFJES LAOS OF 2 THEELEPELS LAOSPOEDER, 1 BLIKJE KOKOSMELK (400 G)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

SNIJD HET VLEES IN DOBBELSTENEN. PEL EN SNIPPER DE UI EN DE KNOFLOOK. MAAK ZE MET DE TRASSI, DE SAMBAL, DE KOENJIT, WAT ZOUT EN DE SUIKER IN DE VIJZEL OF KEUKENMACHINE FIJN.

Bereidingswijze

VERHIT DE OLIE IN EEN WADJAN OF BRAADPAN EN BAK HIERIN HET VLEES MET HET UIMENGSEL AL OMSCHEPPEND 2 A 3 MINUTEN OP HOOG VUUR. VOEG DE SALAM, DE DJEROEK POEROET, DE SEREH, DE LAOS EN DE DJAHE TOE EN BAK AL OMSCHEPPEND NOG 2 MINUTEN. SCHENK DE KOKOSMELK EN 1 DL WATER BIJ HET VLEES EN LAAT ALLES ZACHTJES 3 A 4 UUR STOVEN. CONTROLEER TUSSENTIJDS OF ER GENOEG VOCHT IS. VOEG NAAR SMAAK ZOUT OF SAMBAL TOE.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar
winnie5830

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten