RENDANG
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 6 personen
600 G MAGERE RUNDERLAPPEN, 1 UI, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 THEELEPEL TRASSI, 1 EETLEPEL SMABAL OELEK, 1 THEELEPEL KOENJIT, ZOUT, 1 THEELEPEL SUIKER, 4 EETLEPELS OLIE, 2 SALAMBLAADJES, 2 BLAADJES DJEROEK POEROET OF SCHIL VAN 1/2 LIMOEN, 1 STENGEL SEREH OF 2 THEELEPELS SEREHPOEDER, MESPUNT DJAHE (GEMBERPOEDER), 2 SCHIJFJES LAOS OF 2 THEELEPELS LAOSPOEDER, 1 BLIKJE KOKOSMELK (400 G)Voorbereiding
SNIJD HET VLEES IN DOBBELSTENEN. PEL EN SNIPPER DE UI EN DE KNOFLOOK. MAAK ZE MET DE TRASSI, DE SAMBAL, DE KOENJIT, WAT ZOUT EN DE SUIKER IN DE VIJZEL OF KEUKENMACHINE FIJN.
Bereidingswijze
VERHIT DE OLIE IN EEN WADJAN OF BRAADPAN EN BAK HIERIN HET VLEES MET HET UIMENGSEL AL OMSCHEPPEND 2 A 3 MINUTEN OP HOOG VUUR. VOEG DE SALAM, DE DJEROEK POEROET, DE SEREH, DE LAOS EN DE DJAHE TOE EN BAK AL OMSCHEPPEND NOG 2 MINUTEN. SCHENK DE KOKOSMELK EN 1 DL WATER BIJ HET VLEES EN LAAT ALLES ZACHTJES 3 A 4 UUR STOVEN. CONTROLEER TUSSENTIJDS OF ER GENOEG VOCHT IS. VOEG NAAR SMAAK ZOUT OF SAMBAL TOE.