1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: will_s

  • Chinees, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 soepkip ;
1.2 liter water;
bouquet garni of kruidenbuiltje ;
4 geplette peperkorrels ;
1 stengel verse lavas (maggiplant);
1 blaadje foelie ;
1 fijngehakte ui ;
1 stengel prei in ringen ;
1 teentje kleingesneden knoflook;
1 eetl. sherry medium dry ;
? eetl. ketjap benteng manis ;
? theel. ve-tsin (smaakversterker Oosterse keuken) ;
zout en peper;


Verder heb je nodig


Soeppan, warmtebron, scherp glad mes, plank, bestek en Chinese soepkommen.


Een originele chinese kippensoep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek kippenbouillon van de soepkip en het water
Voeg de bouquet garni en alle ingredenten tot aan de ui toe
Laat dit ca. 2? uur trekken op een lage stand
Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes
Verwarm de bouillon daarna met de ui, de prei en de knoflook
Voeg de sherry, de ketjap en de ve-tsin toe
Voeg het kippenvlees aan de bouillon toe
Maak op smaak af met zout en peper

Serveertip

Tip:trek kippenbouillon een dag van tevoren, laat goed afkoelen en schep het gestolde vet eraf. Of neem potjes kip in bouillon voor een snelle kippensoep.
Koel bewaard - goed gegaard
Geef bacterien geen kans!
-Altijd koud bewaren (minder dan 4?C).
-Vermijd contact tussen rauw en bereid voedsel via handen, snijplanken, messen, etc.
-Door en door verhitten.

Wijntip:
Rose.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top