Lasagne met romige spinaziesaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2003

ITALIAANS GERECHT MET HOLLANDSE INGREDIENTEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Maak de tomaten schoon, snijd er 1 in plakjes en de rest in stukjes.
  • Verhit de boter en bak de spekblokjes al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
    Schep de tomatenstukjes, de spinazie, de tomatenpuree, 7 dl water en het zakje mix voor lasagnesaus toe en breng alles aan de kook.
  • Roer het zakje mix voor bechamelsaus door de melk en laat het 5 min. staan.
  • Roer de gorgonzola erdoor.
  • Schep 1/3 van het spinaziemengsel in een schaal. Verdeel er 1/3 deel van de pijnboompitten over en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen.
  • Herhaal deze lagen totdat alles is opgebruikt. Schenk de bechamelsaus over de laatste laag, verdeel de tomaatplakjes erover en bestrooi met de oregano.
  • Bak de lasagne in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 30 min. mooi bruin en gaar.

Bron

C1000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mir1 avatar
mir1 06-02-2004

Ik ga nu voor de tweede keer lasagne met spinazie maken omdat ie vorige keer zo geweldig smaakte. Alleen nu doe ik hem vegatarische want mijn broer eet nu mee. Topie groetjes Mir

mir1 avatar
mir1 06-02-2004

Ik ga nu voor de tweede keer lasagne met spinazie maken omdat ie vorige keer zo geweldig smaakte. Alleen nu doe ik hem vegatarische want mijn broer eet nu mee. Topie groetjes Mir

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten