Lasagne met romige spinaziesaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-07-2003
ITALIAANS GERECHT MET HOLLANDSE INGREDIENTEN.
Ingrediënten 4 personen
- 4 tomaten
- 20 g boter
- 100 g magere spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 450 g spinazie a la creme (diepvries), ontdooid
- 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree a 70 g
- 1 pak Honig Mix voor lasagne traditionale (1 zakje lasagnesaus + 1 zakje bechamelsaus)
3 dl melk
- 150 g gorgonzola, in stukjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- 125 g Honig Lasagne bladen verdi
- 1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
- Maak de tomaten schoon, snijd er 1 in plakjes en de rest in stukjes.
- Verhit de boter en bak de spekblokjes al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur.
- Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
Schep de tomatenstukjes, de spinazie, de tomatenpuree, 7 dl water en het zakje mix voor lasagnesaus toe en breng alles aan de kook.
- Roer het zakje mix voor bechamelsaus door de melk en laat het 5 min. staan.
- Roer de gorgonzola erdoor.
- Schep 1/3 van het spinaziemengsel in een schaal. Verdeel er 1/3 deel van de pijnboompitten over en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen.
- Herhaal deze lagen totdat alles is opgebruikt. Schenk de bechamelsaus over de laatste laag, verdeel de tomaatplakjes erover en bestrooi met de oregano.
- Bak de lasagne in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 30 min. mooi bruin en gaar.
Bron
C1000
Laatste reacties
Ik ga nu voor de tweede keer lasagne met spinazie maken omdat ie vorige keer zo geweldig smaakte. Alleen nu doe ik hem vegatarische want mijn broer eet nu mee. Topie groetjes Mir
Ik ga nu voor de tweede keer lasagne met spinazie maken omdat ie vorige keer zo geweldig smaakte. Alleen nu doe ik hem vegatarische want mijn broer eet nu mee. Topie groetjes Mir