Soto
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Indische kippensoep van mijn schoonmoeder
Ingrediënten 6 recipe.people
400 gram rijst,4 uien fijngesneden, 3 teentjes knoflook fijngesneden,1 bosje bladselderie fijngesneden,6 gekookte eieren, 1 glazen pot kipbouillon, 3 kipfiletjes (in stukjes gesneden)2 eetlepels koenjit, 3 theelepels djahe, 4 kleine vierkante maggiblokjes,2 liter water,1 schep suiker,citroensap, gefruite uitjes, sambal.Benodigdheden
1 pan voor de rijst en een pan voor de soep, eiersnijder en snijmes natuurlijk.Voorbereiding
eieren hard koken
Bereidingswijze
rijst koken, ui fruiten met knoflook in een beetje olie en met de kruiden en maggiblokjes fijngewreven meebakken, kipstukjes toevoegen en 5 min. meebakken, pot kippenbouillon toevoegen en 2 liter water, laten opkoken en 15 min. laten sudderen.
Dan fijn gesneden bladselderie erbij doen.
Serveertip
in een diep bord 3 scheppen rijst doen, 1 fijngesneden ei erbij doen, sambal naar smaak, 2 eetlepels citroensap erbij doen, gefruite uitjes naar smaak toevoegen en sambal naar smaak en dan de kippesoep erover doen