Turkse gehaktspiesen (koftekebab)
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Stukje Turks brood en smullen maar
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram lamsgehakt, 200 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, geraspt, 2 tenen knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 2 tl. koriander, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, zout, peperBereidingswijze
Meng de gehaktsoorten met de geraspte ui, knoflook, kruiden, ei en zout en peper en vorm er 8 mooie platte worstjes van. Steek door elk worstje een beetje schuin 2 sateprikkers. Zo kan je de spiesen tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait. Rooster de spiesen in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Keer en bestrijk de worstjes af en toe.
Serveertip
Serveer de gehaktspiesen met citroenpartjes en tzazikisaus of een pittige barbecuesaus.