Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

    Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

    Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

Stukje Turks brood en smullen maar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram lamsgehakt, 200 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, geraspt, 2 tenen knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 2 tl. koriander, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de gehaktsoorten met de geraspte ui, knoflook, kruiden, ei en zout en peper en vorm er 8 mooie platte worstjes van. Steek door elk worstje een beetje schuin 2 sateprikkers. Zo kan je de spiesen tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait. Rooster de spiesen in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Keer en bestrijk de worstjes af en toe.

Serveertip

Serveer de gehaktspiesen met citroenpartjes en tzazikisaus of een pittige barbecuesaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cuisine_monique avatar

Doorsturen

Home Recepten