Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2003
  • Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

    Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

    Turkse gehaktspiesen (koftekebab)

Stukje Turks brood en smullen maar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram lamsgehakt, 200 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, geraspt, 2 tenen knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 2 tl. koriander, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de gehaktsoorten met de geraspte ui, knoflook, kruiden, ei en zout en peper en vorm er 8 mooie platte worstjes van. Steek door elk worstje een beetje schuin 2 sateprikkers. Zo kan je de spiesen tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait. Rooster de spiesen in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Keer en bestrijk de worstjes af en toe.

Serveertip

Serveer de gehaktspiesen met citroenpartjes en tzazikisaus of een pittige barbecuesaus.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 28-02-2015

Al een paar keer dit recept gemaakt: heerlijk! Ik doe er nog wat kebabkruiden door want we houden wel van wat pittig. Erbij Griekse yoghurt met munt en granaatappelpitjes, tomatensaus en Turks brood, SMULLEN!

jeannettevdho avatar
jeannettevdho 18-07-2003

bedankt lijkt me erg lekker. ga ik zeker uitproberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten