Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bretonse mosselen

Bretonse mosselen

Door: erszie

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-07-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kg mosselen
1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels slaolie
50 g ontbijtspekblokjes
3 dl witte wijn
2 dl creme fraiche of Room Fris
zout, peper



MIJ WORDT VAAK GEVRAAGD OM DE MOSSELEN OP DEZE MANIER KLAAR TE MAKEN.PROBEER HET OOK EENS BIJ DE VOLGENDE MOSSELMAALTIJD.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.

Serveertip

Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erszie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top