lamsleverpate

  • Frans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram lamslever
2 eetlepels spekvet 100 gram zachtbroodkruim
1 gesnipperde ui
5 plakjes ontbijt spek
2 theelepels mosterdpoeder
20 cc cognac
1dl bouillon
1 ei
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vlees of gehakmolen
kleine pate vorm

Bereidingswijze

bak het ontbijtspek krokant en snij het daarna zeer fijn
bak de de levers op een matig vuurtje in het spekvet
voor ongeveer 3 min
laat het afkoelen ,en vermaal de lever in de gehakt molen ,klop het ei los en ver meng deze met de rest van de ingr.en werk het geheel door de levermassa en breng het geheel opsmaak met peper en zout
beboter de pate vorm en doe de massa er in (goed aan drukken )plaats de vorm in een matig hete oven (150 graden )en bak het geheel af in 1.1/2 uur
laat het afkoelen en snij er plakken van

Serveertip

serveren met bessengelei en een toefje salade

Laatste reacties

dengroenen avatar
dengroenen 17-07-2003

Ziet er zeer leker uit, het recept is zekker in orde maar ik zou het bakken zoals u aan geeft maar wel in een weinig water in de oven zal minder uit drogen en veel sappiger zijn het is maar een tip hoor !!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten