gado gado
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
dit recept heb ik gekregen van een indonesische kennis en is verrukkelijkkkkkkkk
Ingrediënten
200 gr. basmatirijst, 4 eieren, 150 gr. tauge, 200 gr sperziebonen,3 wortelen, 1/2 krop ijsbergsla, 1/2 komkommer, 1 zakje gado gado saus (verkrijgbaar bij toko) of anders satesaus, cassave-chips.Bereidingswijze
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Kook de eieren in ca. 10 min. hard en laat ze schrikken. Pel en halveer de eieren.
Schenk langzaam kokend water over de tauge en laat uitlekken.Was en haal de sperziebonen af en halveer ze in de lengte. Was en snij de wortelen, komkommer en de ijsbergsla in dunne reepjes. Verwarm de gado gado saus volgens gebruiksaanwijzing. Kook de sperziebonen en de wortelen in kokend water met zout ca. 1 min. Spoel de groenten met koud water af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de groenten over 4 kommen en leg de eieren erop. Schenk een beetje gado gado saus over de eieren.
Serveertip
serveer de rijst en de rest van de gado gado saus bij de groenten. Doe de chips er apart bij . Dit gerecht smaakt uitstekend met een Zuid-franse rose (Lamont rose)