1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Bananensoep met gember

Bananensoep met gember

  • Antiliaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2003

Ingrediënten 4 personen


50 g gemberbolletjes, 3 overrijpe bananen, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 dl vers limoensap, 1/4 l ananassap, 3/4 l kippenbouillon, zout, tabasco, 1/2 dl slagroom, 2 eetlepels fijngehakte koriander



Voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de gemberbolletjes fijn. Pel de bananen en maal ze in de keukenmachine fijn. Breng de bananen met de gember, het kerriepoeder, het limoensap, het ananassap, de bouillon en 1 theelepel zout aan de kook. Kook het geheel 10 minuten op een laag vuur. Voeg een paar druppels tabasco, de slagroom en eventueel nog een paar druppels limoensap toe en bestrooi de soep met verse koriander.

Serveertip

Serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top