1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. GEGRILDE ZEEWOLF MET ZUIDERSe GROENTESTOOFPOT

GEGRILDE ZEEWOLF MET ZUIDERSe GROENTESTOOFPOT

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2003

Ingrediënten 4 personen


4 zeewolffilets van 200g
200 g truffelpasta of gewone pasta
2 dl olijfolie van 1ste persing
bloem
1 eetlepel gehakte peterselie
4 takjes rozemarijn
peper en zout

Voor het groentestoofpotje
1 rode en 1 groene peper
250 g champignons
? venkel
1 courgette
1 teentje look
2 gepelde en ontpitte tomaten
2 dl tomatenpassata



Een gerecht met zeewolf dat slechts een klein half uurtje tijd vergt; De zuiderse tint van de groenten in combinatie met pasta brengt je meteen in vakantiestemming; De zeewolf in het gerecht kan vervangen worden door zeebarbeel of rog.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Voor het groentestoofpotje: snijd de groenten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg na 2 minuten de gepelde tomaten en een geplet teentje look toe en laat gaar stoven op zacht vuur. Bind de saus met de tomatenpassata en kruid met peper en zout.
2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en warm terug op in olijfolie.
3. Kruid de zeewolffilets met peper en zout, haal ze door de bloem en daarna door de olie. Gril ze kort aan beide kanten (5 minuten per kant). Warm 4 eetlepels olijfolie op.

Serveertip

4. Schik de zeewolffilets op het bord, overgiet ze met 1 lepel warme olijfolie en leg er een klein takje rozemarijn op. Schik de groentjes en de pasta naast de zeewolf en bestrooi met gehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top