1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: soep_van_cris

  • Amerikaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2003

Ingrediënten 4 personen


Viskoppen en graten
500 gram schelvis- of koolvisfilets
500 gram gepelde tomaten of 2 eetl. tomatenpuree1 eetl. olie
2 theel. citroensap
1/4 kopje fijngehakte peterselie
1 laurierblad
1 uitgeperst teentje knoflook
2 zeer fijn gesnipperde uien
1 eetl. azijn
zout
peper
chilipoeder
250 gram gekookte aardappelen, in dobbelsteentjes


Verder heb je nodig


Bron : De Zuidamerikaanse en Caraibische keuken / Theodor Bottiger / Esther Westerveld


Vissoep uit Honduras voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De koppen en graten opzetten in 1,5 liter water met het laurierblad, 1 ui,
zout en de peper. Na een uur trekken heeft men een krachtige visbouillon. De
bouillon zeven.
Ondertussen de andere ui samen met de knoflook in wat olie goudgeel stoven.
Daarna de tomaten erbij en dan de gezeefde visbouillon. De visfilets om en
om bakken en samen met de aardappelen aan de soep toevoegen. Bestrooien met
de gehakte peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top