1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Salade van rundvlees en mango met Thais citroenkruid en munt

Salade van rundvlees en mango met Thais citroenkruid en munt

Door: marcdepester

  • Thais, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2003

Ingrediënten 4 personen


DE VINAIGRETTE:
-6 el rijstazijn
-sap 2 limoenen
-schil 2 limoenen
-1 teen knoflook
-2 el Thaise vissaus
-1 ontpit en fijngesneden piment
-2 twijgjes fijngesneden Thais citroenkruid
-zout en peper
DE SALADE:
-150 g seizoensalade met rucola
-1 mango (gepeld en in blokjes)
-1/2 fijngesneden rode ui
-500 g in reepjes gesneden rundsteak
-1 el plantaardige olie
GARNITUUR:
-3 fijngehakte jonge uitjes
-3 eetlepels fijngehakte koriander
-2 eetlepels fijngehakte munt



Deze salade kan opgediend worden met Chinese noedels of rijst. Serveer dit geheel in diepe borden

Ontdek meer:

Voorbereiding

VINAIGRETTE:
-laat de rijstazijn met de schil en sap van de limoen, de knoflook, vissaus, piment en het citroenkruid in een pan verhitten
-halveer de temperatuur als het kookt en laat voor 1/3 inkoken
-kruiden met peper en zout
-zet op een koele plaats opzij

Bereidingswijze

-meng de sla en de mango met de rode ui in een slakom en bewaar op een koele plaats
-verhit de olie in de wok en sauteer de steakreepjes 1 min
-verdeel de salade over de borden en schik de reepjes erop en besprenkel met de vinaigrette
-versier met de ui, koriander en munt

Serveertip

Lauw serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top