1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais surimischelpje

Thais surimischelpje

  • Thais, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-07-2003

Ingrediënten 2 personen


2 ijsbergslabladeren
1 lente-uitje
2 bolletjes gember
100 g surimi (krabsticks)
2 tl limoen- of citroensap
1 el mayonaise
hot peppersauce
peper en zout



Een eenvoudig maar zeer smakelijk voorgerechtje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de ijsbergsla en maak de bladeren (in een slacentrifuge) goed droog. Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes en hak de gember fijn.
Verdeel de surimi in stukjes. Houd 2 stukjes surimi achter voor de garnering. Roer in een kom het limoensap met de mayonaise en enkele druppels hot peppersauce door elkaar en schep de surimi met de uiringetjes en de gember erdoor. Laat goed intrekken.

Bereidingswijze

Leg blaadjes sla op twee borden. Schep de surimi erin.

Serveertip

Garneer met de stukje surimi.
Drinksuggestie
Denk eens aan een pinot blanc uit de Elzas. Schenken op 8?C.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top