BAKLAVA

  • Grieks, Banket
  • 30-60 min.

Grieks banket.

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
VOOR DE SIROOP: sap van 1/2 citroen, 250 g suiker, 1 kaneelstokje, 3 eetlepels honing
EN VERDER: 1 pakje fillobladerdeeg uit de diepvries, 350 g gepelde walnoten, 50 g suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 75-100 g boter of margarine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng voor de siroop 1/4 liter water met het citroensap, de suiker en het kaneelstokje aan de kook. Laat de siroop 10 minuten zachtjes koken. Los de honing op in de siroop en laat hem afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de walnoten fijn enmeng de suiker, het kaneel- en het kruidnagelpoeder erdoor.
Bestrijk een ovenschaal, die iets kleiner is dan het fel fillodeeg met gesmolten boter. Leg een vel fillodeeg in de schaal en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er nog 3 vellen op en bestrijk ze telkens dun met boter. Verdeel de helft van de walnoten erover en leg hierop 2 vellen met boter bestreken fillodeeg. Schep de rest van de vulling erop. Dek af met de rest van de deegvellen, waarbij elk vel telkens met boter bestreken wordt. Snijd overtollig deeg van de randen weg. Snijd met een scherp mes om de 3,5 a 4 cm een ruitvormig patroon in het deeg, maar snijd niet in de onderste deeglaag. Sprenkel een beetje water over de bovenkant. Bak de baklava in ca 30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het kaneelstokje uit de siroop en schenk hem over de baklava. Laat de siroop enige uren intrekken.

Serveertip

Snijd voor het serveren de baklava langs dezelfde lijnen tot op de bodem.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar
winnie5830

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten