Hutspot
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
(voor 4 personen)
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de aardappelen, wortelen en uien samen met een kruidenbouillontablet in een pan en kook het geheel in ruim water gaar. (zo?n 25 minuten).
Giet het kookvocht af in een kom.
Stamp de hutspot en voeg de hete melk, de boter en zoveel kookvocht toe tot er een smeuig geheel ontstaat.
Breng de hutspot op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Serveertip
Voor een traditionele variant van hutspot voegt u klapstuk toe (500 gram).
Het vlees brengt u aan de kook in ruim water. Voeg een kruidenbouillontablet toe. Laat het geheel op een laag vuurtje met de deksel op de pan in ongeveer l uur gaar koken. Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Schep de stukjes vlees door de hutspot.