1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. kashk-e baadenjaan

kashk-e baadenjaan

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2003

Ingrediënten 4 personen


6 kleine aubergines.
kashk,te verkrijgen bij de iraanse winkel.
1 lepel tomatenpuree.
2 uien.
2 lepels gedroogde munt.
olie.
zout en peper.


Verder heb je nodig


Tefalpan of kleine braadpan
klein pannetje


Voor aubergine liefhebbers,iraanse aubergineschotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm,zout en peper op de plakken.
de uien klein snijden.

Bereidingswijze

Schil de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm,zout en peper op de plakken en bak ze in de olie tot ze goudbruin zijn.
neem een half kopje water doe er de lepel tomatenpuree in oplossen en doe dit bij de plakken aubergines,naar smaak kurkuma,zout en peper erbij doen,laat dit 5 minuten op een middelgroot vuur staan,haal de pan van het vuur en maak de aubergines klein met een vork,ondertussen fruit je de uien in een beetje olie,de munt een klein beetje aanbakken in een apart pannetje.
doe een beetje water in een pannetje en doe je er de kashk in oplossen.
nadat je dit alles gedaan hebt doe je eerst de aubergines in een platte ovenschaal dan de kashk eroverheen dan de lichtgoud gefruite uien en als laatste de gebakken munt.

Serveertip

Lekker als lunch met brood,of als bijgerecht bij basmati rijst en gebakken lamskotletjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria233


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria233
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top