Tajine met rundvlees, bloemkool en olijven

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Marokkaans hoofdgerecht uit de tajine

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g magere runderlappen, 2 theelepels zout, 2 theelepels zwarte peper, 2 theelepels gemberpoeder, ca 4 eetlepels olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 400 g bloemkoolroosjes, 150 g broccoliroosjes, 75 g groene olijvenmet of zonder pit, 1 (ingelegde) citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken van 4 a 5 cm en bestrooi ze met zout en peper en gemberpoeder. Schenk de olie in een tajine of in een braadpan. Zet de tajine op een vlamverdeler (of de braadpan op halfhoog vuur).
Bak de stukken vlees in ca 10 minuten rondom heel lichtbruin. Pel en snipper intussen de knoflook en de ui en voeg ze met de peterselie en koriander bij het vlees. Schenk ca 2 kopjes warm water bij het vlees, zodat het net onder staat. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees, afgedekt, zachtjes 2 uur stoven.
Leg de bloemkool- en de broccoliroosjes op het vlees, schep wat stoofvocht erover en doe het deksel weer op de tajine of pan. Laat alles gaar worden (in de tajine 30 minuten, in de pan 20 minuten).
Schep regelmatig wat stoofvocht over de groenten. Snijd de citroen in 8 repen. Leg de citroen en de olijven op het gerecht en warm ze 5 minuten mee. Zet de tajine op tafel.

Serveertip

Eet er Marokkaans brood en salades bij!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar

Doorsturen

Home Recepten