Salade met kapucijners en gerookte kipfilet(fumet).
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-07-2003
Een klassieke combinatie waar de pure smaken goed in uitkomen.
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden
- Om tijd te besparen kun je ook Veldertjes,(hele jonge kapucijners in een potje) nemen.
Bereidingswijze
- Kook de kapucijners in een laagje water met wat zout in 8-10min.gaar.Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud water tot ze afgekoeld zijn,laat ze uitlekken.
- Klop een dressing van de azijn,honing,mosterd,olie en zout en peper naar smaak.
- Verwarm de kipfilet,afgedekt,ca.1min.in de magnetron(even verwarmen geeft meer smaak).
- Bewaar enkele plakjes kip als garnering,snij de rest in stukjes.
- Schil de appel,bewaar enkele dunne plakjes en snij de rest in stukjes.
- Meng de dressing door de kapucijners,stukjes kip,appel,lente-ui en fijngesneden munt.
Serveertip
- Verdeel de spinazie en radicchio over de borden en schep de salade erop.
- Garneer met plakjes kip en appel en toefjes munt.
- Lekker met ciabatta of boeren-bruinbrood en kruidenboter.....MMMMM...
- ......EET SMAKELIJK
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties