Salade met kapucijners en gerookte kipfilet(fumet).

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003

Een klassieke combinatie waar de pure smaken goed in uitkomen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1.1/2kg verse kapucijners(ca.500g gedopt)
  • 2el witte wijnazijn
  • 1el honing
  • 2tl mosterd
  • 6el olijfolie
  • 250-300g gerookte kipfilet(fumet)
  • 1grote appel,ca.200g
  • 3lente-uitjes,in ringen
  • 3el fijngesneden munt,ook enkele toefjes
  • 50g verse spinazie
  • 1kropje radicchio sla,blaadjes losgehaald
    Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    • Om tijd te besparen kun je ook Veldertjes,(hele jonge kapucijners in een potje) nemen.

    Bereidingswijze

    • Kook de kapucijners in een laagje water met wat zout in 8-10min.gaar.Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud water tot ze afgekoeld zijn,laat ze uitlekken.
    • Klop een dressing van de azijn,honing,mosterd,olie en zout en peper naar smaak.
    • Verwarm de kipfilet,afgedekt,ca.1min.in de magnetron(even verwarmen geeft meer smaak).
    • Bewaar enkele plakjes kip als garnering,snij de rest in stukjes.
    • Schil de appel,bewaar enkele dunne plakjes en snij de rest in stukjes.
    • Meng de dressing door de kapucijners,stukjes kip,appel,lente-ui en fijngesneden munt.

      Serveertip

      • Verdeel de spinazie en radicchio over de borden en schep de salade erop.
      • Garneer met plakjes kip en appel en toefjes munt.
      • Lekker met ciabatta of boeren-bruinbrood en kruidenboter.....MMMMM...
          ......EET SMAKELIJK

      Laatste reacties

      Er zijn nog geen reacties

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      Doorsturen

      Home Recepten