1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Filippijnse runderstoofpot met groenten

Filippijnse runderstoofpot met groenten

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg. runderlap, doorregen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
5 el. olie
2 tl. anatto
1 vleesbouillontablet
2 el. sojasaus
2 el. vissaus, Thaise
200 gr. sperzieboon
1 kleine aubergine
0.5 rettich
75 gr. pinda
50 gr. rijst
2 bosuien
2 el. korianderblaadjes


Verder heb je nodig


Een braadpan, een lepel, een droge koekenpan, een keukenmachine en een schaal.


Een uitzonderlijk lekker gerecht. Deze 'estofado' is door de Spanjaarden naar de Filippijnen gebracht en daar herdoopt in Kari kari. De dikke saus wordt gebonden met rijst en pinda's.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In plaats van anatto kunt u ook milde paprikapoeder gebruiken.

Snijd het vlees in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook.

Verhit de olie in een braadpan en fruit het annattozaad of de paprikapoeder tot het vet rood is. Schep de annattozaadjes er met een lepel uit. Bak de stukken vlees in gedeelten bruin. Bak de ui en knoflook in het vet bruin en leg de stukken vlees weer in de pan. Verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Voeg de sojasaus en de vissaus toe.

Bereidingswijze

Stoof het vlees afgedekt in circa twee uur zachtjes gaar. Maak de groenten schoon. Halveer de sperziebonen. Snijd de aubergine en rettich in blokjes.

Voeg de groenten aan het vlees toe en stoof het geheel in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Rooster de pinda''s en de rijst in een droge koekenpan goudbruin. Maal de rijst en pinda''s in de keukenmachine fijn. Roer dit poeder door de stoofpot. Verwarm het geheel al roerende tot het vocht tot een saus bindt. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Doe de runderlappen met vocht over in een schaal. Strooi de bosuitjes en de korianderblaadjes erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top