Filippijnse runderstoofpot met groenten

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003

Een uitzonderlijk lekker gerecht. Deze 'estofado' is door de Spanjaarden naar de Filippijnen gebracht en daar herdoopt in Kari kari. De dikke saus wordt gebonden met rijst en pinda's.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. runderlap, doorregen

1 grote ui

3 teentjes knoflook

5 el. olie

2 tl. anatto

1 vleesbouillontablet

2 el. sojasaus

2 el. vissaus, Thaise

200 gr. sperzieboon

1 kleine aubergine

0.5 rettich

75 gr. pinda

50 gr. rijst

2 bosuien

2 el. korianderblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een braadpan, een lepel, een droge koekenpan, een keukenmachine en een schaal.

Voorbereiding

In plaats van anatto kunt u ook milde paprikapoeder gebruiken.

Snijd het vlees in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook.

Verhit de olie in een braadpan en fruit het annattozaad of de paprikapoeder tot het vet rood is. Schep de annattozaadjes er met een lepel uit. Bak de stukken vlees in gedeelten bruin. Bak de ui en knoflook in het vet bruin en leg de stukken vlees weer in de pan. Verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Voeg de sojasaus en de vissaus toe.

Bereidingswijze

Stoof het vlees afgedekt in circa twee uur zachtjes gaar. Maak de groenten schoon. Halveer de sperziebonen. Snijd de aubergine en rettich in blokjes.

Voeg de groenten aan het vlees toe en stoof het geheel in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Rooster de pinda''s en de rijst in een droge koekenpan goudbruin. Maal de rijst en pinda''s in de keukenmachine fijn. Roer dit poeder door de stoofpot. Verwarm het geheel al roerende tot het vocht tot een saus bindt. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Doe de runderlappen met vocht over in een schaal. Strooi de bosuitjes en de korianderblaadjes erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten