1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kerrie van kip (Ajam kerrie)

Kerrie van kip (Ajam kerrie)

Door: marjolijn123

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gr. kipfilet
1 stuk ui
2 teentjes knoflook, gehalveerde
3 blaadjes djerekpoeroet
2.5 el. citroensap
0.5 tl. zoetstof, vloeibare
0.5 dl. santen
1 el. olie
0.5 tl. koenjit
1 tl. laos, gemalen
2 tl. ketoembar
1 tl. djinten
1 tl. serehpoeder
0.5 tl. zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook, koenjit en laospoeder fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Voeg de stukjes kip toe en bak ze totdat ze lichtbruin zijn. Voeg dan de djerekpoeroetblaadjes, ketoembar, djinten, serehpoeder, citroensap, zoetstof, santen en zout toe. Roer alles goed door en temper de warmtebron. Laat de kip zachtjes in 15 minuten gaar worden. Verwijder voor het opdienen de djerekpoeroetblaadjes.

Serveertip

Lekker met Sambal badjak.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top