Zelfgemaakte Shaslick

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003
  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

Bij deze recept krijgt ik altijd heel goede reacties...echt héérlijk, wel veel werk. leuk te doen en een keer gewoon han​dmatig vakwerk!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
VOOR SAUS::
3 e olijfolie
2 uien fijn
2 teentjes knoflook fijn
2+1/2 e paprikapoeder
70 g tomatenpuree uit blikje
1 t zout
1/4 t peper
1/2 t chilipoeder
1 e bloem
200ml kippenbouillon
3 e rode wijnazijn
1 t suiker

VOOR SHASHLYK:
500 g varkens fricandeau in blokjes van 3X3cm en een 1/2 cm dik
1 rood en een groen paprika ook in blokjes van zelfde formaat
2 grote uien in blokjes
100 g vetspek in zelfde formaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1576,70 kcal
Koolhydraten 63,30 g
Eiwitten 143,72 g
Vetten 78,24 g
Benodigdheden
bbq

Bereidingswijze

BEREIDING VAN SAUS:
1. Fruit ui en knoflook in olie voor drie minuten.
2. Voeg tomatenpuree toe.
3. Dan chili, paprikapoeder en bloem.
4. Fruit verder voor twee minuten.
5. Voeg bouillon toe en roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaan.
6. Laat saus vijf minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper.
(voor een helemaal gladde saus kan je het even in een keukenmachine pureren)

VOOR BEREIDING VAN SHASHLYKS:
1. Rijg vlees en groenten aan pennen in deze volgorden; eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en herhaal proces tot pen vol is, eindigend met ui.

BEREIDING SHASHLYKS:
1. Wrijf shalicks in met koude marinade en laat twee uur ten minste staan terwijl je het af en toe weer met saus mengen.
2. Rooster shashlyks over kolen terwijl met marinade bedruipt worden.

Serveertip

Het kan zijn dat er te weinig ui is....gewoon nieuwe pakken en in blokjes verdelen....

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 29-05-2017

Ik weet dat Deon niet meer onder ons is helaas. Toch wil ik hier een reactie plaatsen. Gisteren deze shaslicks geserveerd en we hebben collectief zitten smullen!

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 07-08-2009

Hoi! Neem dit recept mee.Lijkt me wel wat en heb heel veel dingen in huis! Merciekes,Lut.

snuikje avatar
snuikje 28-06-2009

Ik heb je recept meegenomen, klikt heerlijk. Bedankt Groetjes Snuikje

ggiea avatar
ggiea 24-05-2009

Deon ik heb je shasliks meegenomen, heerlijk voor op de BBQ, groeten Agnes

sharktales avatar
sharktales 08-05-2007

Ik heb je recept meegenomen Deon, lijkt me heerlijk. Groetjes Ria

marianneoud avatar
marianneoud 30-07-2003

Heb je recept meegenomen. Ga deze zeker uitproberen Dank je Marianne Oud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten