Zelfgemaakte Shaslick
- Multi-cultureel,
- > 120 min.
Bij deze recept krijgt ik altijd heel goede reacties...echt héérlijk, wel veel werk. leuk te doen en een keer gewoon han​dmatig vakwerk!
Ingrediënten 1 persoon
VOOR SAUS::3 e olijfolie
2 uien fijn
2 teentjes knoflook fijn
2+1/2 e paprikapoeder
70 g tomatenpuree uit blikje
1 t zout
1/4 t peper
1/2 t chilipoeder
1 e bloem
200ml kippenbouillon
3 e rode wijnazijn
1 t suiker
VOOR SHASHLYK:
500 g varkens fricandeau in blokjes van 3X3cm en een 1/2 cm dik
1 rood en een groen paprika ook in blokjes van zelfde formaat
2 grote uien in blokjes
100 g vetspek in zelfde formaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1576,70 kcal |
Koolhydraten | 63,30 g |
Eiwitten | 143,72 g |
Vetten | 78,24 g |
Benodigdheden
bbq
Bereidingswijze
BEREIDING VAN SAUS:
1. Fruit ui en knoflook in olie voor drie minuten.
2. Voeg tomatenpuree toe.
3. Dan chili, paprikapoeder en bloem.
4. Fruit verder voor twee minuten.
5. Voeg bouillon toe en roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaan.
6. Laat saus vijf minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper.
(voor een helemaal gladde saus kan je het even in een keukenmachine pureren)
VOOR BEREIDING VAN SHASHLYKS:
1. Rijg vlees en groenten aan pennen in deze volgorden; eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en herhaal proces tot pen vol is, eindigend met ui.
BEREIDING SHASHLYKS:
1. Wrijf shalicks in met koude marinade en laat twee uur ten minste staan terwijl je het af en toe weer met saus mengen.
2. Rooster shashlyks over kolen terwijl met marinade bedruipt worden.
Serveertip
Het kan zijn dat er te weinig ui is....gewoon nieuwe pakken en in blokjes verdelen....