Zelfgemaakte Shaslick

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.
  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

  • Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

    Zelfgemaakte Shaslick

Bij deze recept krijgt ik altijd heel goede reacties...echt héérlijk, wel veel werk. leuk te doen en een keer gewoon han​dmatig vakwerk!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
VOOR SAUS::
3 e olijfolie
2 uien fijn
2 teentjes knoflook fijn
2+1/2 e paprikapoeder
70 g tomatenpuree uit blikje
1 t zout
1/4 t peper
1/2 t chilipoeder
1 e bloem
200ml kippenbouillon
3 e rode wijnazijn
1 t suiker

VOOR SHASHLYK:
500 g varkens fricandeau in blokjes van 3X3cm en een 1/2 cm dik
1 rood en een groen paprika ook in blokjes van zelfde formaat
2 grote uien in blokjes
100 g vetspek in zelfde formaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1576,70 kcal
Koolhydraten 63,30 g
Eiwitten 143,72 g
Vetten 78,24 g
Benodigdheden

bbq

Bereidingswijze

BEREIDING VAN SAUS:
1. Fruit ui en knoflook in olie voor drie minuten.
2. Voeg tomatenpuree toe.
3. Dan chili, paprikapoeder en bloem.
4. Fruit verder voor twee minuten.
5. Voeg bouillon toe en roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaan.
6. Laat saus vijf minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper.
(voor een helemaal gladde saus kan je het even in een keukenmachine pureren)

VOOR BEREIDING VAN SHASHLYKS:
1. Rijg vlees en groenten aan pennen in deze volgorden; eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en herhaal proces tot pen vol is, eindigend met ui.

BEREIDING SHASHLYKS:
1. Wrijf shalicks in met koude marinade en laat twee uur ten minste staan terwijl je het af en toe weer met saus mengen.
2. Rooster shashlyks over kolen terwijl met marinade bedruipt worden.

Serveertip

Het kan zijn dat er te weinig ui is....gewoon nieuwe pakken en in blokjes verdelen....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten