1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Saus
  6. Eieren in een scherpe saus (Boemboe pedis t

Eieren in een scherpe saus (Boemboe pedis t

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-07-2003

Ingrediënten 4 personen


4 stuks eieren, hardgekookte
4 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan
1 el. sambal oelek
1 tl. trassi
5 stuks tomaten, ontvelde
1 stuk ui
2 teentjes knoflook, gehalveerde
0.5 tl. zoetstof, vloeibare
2 tl. citroensap
1 el. olie


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de lomboks in grote stukken en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook en lombok fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Voeg dan de tomaat, sambal, trassi, zoetstof en citroensap toe. Meng het geheel en warm alles goed door.

Pel de eieren en halveer ze. Leg de eieren met de bolle kant naar boven op een schaal en schenk de warme saus erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top