Spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus

  • Internationaal,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
roosteren op barbecue of grillen


500 gr varkenshaas

1 eetlepel grove zarte peper

2 theelepels honing

2 eetlepels citroensap

1 dl ketjap manis

1 kleine gele paprika

1 kleine groene paprika

1 dl vleesbouillon

1,5 theelepel aardappelmeel

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 lange spiezen

Voorbereiding

1. Snijd de varkenshaas in 12 stukjes.

2. Meng de zwarte peper, de honing, het citroensap en de ketjap.

Voeg de vleesstukjes aan het honingmengsel toe en laat ze 10 tot 20 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).

3. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's elk in 4 stukjes.

4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
5. Rijg het vlees met de stukjes paprika aan 2 lange spiezen en rooster ze in ca. 10 minuten onder de grill rondom bruin en gaar.
6. Breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook.
7. Leng het aardappelzetmeel aan met 1 eetl. water, roer dit door de saus. Nog een paar minuutjes doorkoken.

Serveertip

Lekker met gebakken uienringen, groene salade en gekookte witte rijst.


Bron: vlees.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bbq-met-omalidy avatar
bbq-met-omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten