1. Home
  2. Recepten
  3. Clafoutis
  4. Clafoutis

Clafoutis

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2003

Ingrediënten 4 personen


(15 min. bereidingstijd + 60 min. bakken)2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren)2 eetl. suiker2 theel. maizena50 gr. zelfrijzend bakmeel150 gr. amandelen, fijngemalen4 eieren125 gr. suikersnuf zout175 ml. melk25 ml. kersensap50 gr. roomboter, gesmolten1 theel. citroensap


Verder heb je nodig


Een vierkant bakblik (25 x 25 cm), ingevet


Kersentaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de kersen in een schaal en bestrooi met suiker en maizena. Roer voorzichtig door en schep in het bakblik. Meng de amandelen met het bakmeel. Klop de eieren schuimig met suiker en zout. Klop het amandelmengsel erdoor en voeg vervolgens al roerend de melk toe. Voeg kloppend boter en citroensap toe. Giet over de kersen en bak de Clafoutis in ca. 60 min. goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer warm of koud.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top