1. Home
  2. Recepten
  3. Henrike's Garnalen-Champignonhussel

Henrike's Garnalen-Champignonhussel

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2003

Ingrediënten 4 personen


? ons (kastanje)champignons
? ons shi-takes (Chinese champignons)? ons (gekookte) Hollandse of Noorse garnalen? ons tauge 1 dikke steel (of 2 dunne stelen bleekselderij) in dunne plakjes gesneden3 tenen verse knoflook 1 vers rood pepertje (of zwarte peperpoeder)NB:alle ingredienten kunnen naar wens worden vermeerderd/verminderd Om te voorkomen dat de bleekselderij alles gaat overheersen, zeker niet meer dan 2 stelen nemen.


Verder heb je nodig


Combi)magnetron
ovenschaal
snijplank
schilmesje
knoflookpers


Heerlijk licht (ca 250 Kcal) visgerecht. Apart en toch zo klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de champignons en snijd in niet te kleine stukjes.
was de shi-takes en laat ze heel
was de bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes
was het rode pepertje en snijd deze in kleine stukjes (incl. zaadjes!)
Maak de knoflookteentjes schoon, pers ze en houd apart
Zet de garnalen, tauge en geperste knoflookteentjes klaar.

Bereidingswijze

Champignons, shi-takes, stukjes bleekselderij en versnipperd rode pepertje in een overschaal doendoorroeren en in de (combi)magnetron zettenDit moet ca 10 min. kokenovenschaal uit de (combi)magnetron halenTauge, garnalen en geperste knoflook toevoegenDoorroeren en nog een minuutje in de (combi)magnetron verwarmen.

Serveertip

SERVEERTIP:een frisse, groene, naturelle frisse saladeWIJNTIPEen droge witte wijn, bijv: Pinot Blanc



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top