Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gekruide boontjes

Gekruide boontjes

Door: tropenkolder

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-07-2003

Ingrediënten 4 personen


650 - 750 gram jonge (dunne) sperzieboontjes of haricots verts
3 eetl. ghee, geklaarde boter of (zonnebloem)olie
3 grote rijpe (echte Italiaanse) tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
1 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel
1 theel. kurkuma (geelwortel - koenjit)
1 theel. garam masala, kant-en-klaar uit potje
zout
enkele druppels limoen- of citroensap



Ditt gerecht is van origine afkomstig uit India en Sri Lanka. De gekruide boontjes kunnen bij vrijwel alle hoofdgerechten uit de verschillende Aziatische keuken worden gegeven. In ons land sluiten ze goed aan bij gerechten (vis, vlees en gevogelte) van de Barbecue, hete plaat of grillpan.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kijk de boontjes na op ongerechtigheden. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Neem de uiteinden weg en breek de boontjes in stukjes van ca. 5 cm. Laat ze op een zeef of in een vergiet uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.

Bereidingswijze

Verhit een wok en laat de ghee, geklaarde boter of (zonnebloem)olie er even in rondwalsen. Temper de warmtebron. Laat de ui zolang zachtjes fruiten tot ze glazig ziet. Schep knoflook en gemberwortel er door. Doe er na 1 minuut tomaten, kurkuma en garam masala bij. Roer alles krachtig door elkaar. Schep de boontje er door.

Laat alles, onder voortdurend omscheppenen 2 minuten zachtjes bakken. Schenk er 1 deciliter kokend water (of bouillon) bij. Voeg een beetje zout toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 5 - 7 minuten zachtjes sudderen. Let op: de boontjes moeten wel knapperig blijven. Sprenkel er vlak voor het opdienen limoen- of citroensap over en schep alles nog eenmaal om.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Geef er eventueel apart 1 of 2 in partjes gesneden limoenen of kleine citroenen bij.
Bron: nhd.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top