Ingrediënten voor 4 personen

Dressing van basilicum, balsamicoazijn en pijnboompitten: 2 el balsamico-azijn 5 el olijfolie extra vierge 1 flinke handvol gehakte verse basilicum 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt zout en zwarte peper uit de molen. Dressing van koriander en creme fraiche: 3 el olijfolie extra vierge 3 el creme fraiche 3 tl dijon mosterd 2-3 el citroensap 2 handjes vol verse koriander, geplet en fijngehakt zout en zwarte peper uit de molen naar smaak Thaise Dressing: 4 el verse limoensap 3 el olijfolie 1 el sesamolie 1 el sojasaus een flinke schep bruine suiker 1 el verse gember, geschild en fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en dungesneden 1 flinke handvol verse koriander en basilicum, gehakt Dressing van Mosterd en Kruidenazijn: 6 el olijfoile 2 el dijon mosterd 2 el rode of witte wijnazijn 1 afgestreken tl zout 1 tl zwarte peper uit de molen Dressing van olijfolie en citroensap: 2 el citroensap 5 el olijfolie Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak Dressing van kerstomaatjes: 1 theekop vol rijpe, gewassen kerstomaatjes fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 6 el olijfolie 2 el rode wijnazijn 1 handje vol verse basilicum, geplet of fijngesneden Snufje chilipoeder zout en zwarte uit de molen Voor niet vegetariers nog 2 ansjovisfilets gehakt toevoegen


tijd: 0-10 min.
keuken: Vegetarisch
soort_gerecht: Saus/dressing
eigen_keuken: Nee
vegetarisch: Nee

Dressings, 6 soorten

6 soorten dressing, eenvoudig en lekker.

Hulpmiddelen

Leeg schoon jampotje waarvan de deksel nog dichtgedraaid kan worden.

Voorbereiding

Een op azijn gebaseerde dressing blijft een week lang goed. Een op citroen - of limoensap of zuivelproduct gebaseerde dressing blijft een paar dagen goed.

Bereidingswijze

Voor iedere dressing geldt doe de ingredienten in een jampotje, doe deze dicht en schudden maar. Klaar is je dressing voor je salade.