Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Dressings, 6 soorten

Dressings, 6 soorten

Door: sjoukje_w

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-07-2003

Ingrediënten 4 personen


Dressing van basilicum, balsamicoazijn en pijnboompitten: 2 el balsamico-azijn 5 el olijfolie extra vierge
1 flinke handvol gehakte verse basilicum 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt zout en zwarte peper uit de molen.
Dressing van koriander en creme fraiche: 3 el olijfolie extra vierge
3 el creme fraiche 3 tl dijon mosterd 2-3 el citroensap 2 handjes vol verse koriander, geplet en fijngehakt
zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
Thaise Dressing: 4 el verse limoensap 3 el olijfolie 1 el sesamolie
1 el sojasaus een flinke schep bruine suiker 1 el verse gember, geschild en fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en dungesneden 1 flinke handvol verse koriander en basilicum, gehakt Dressing van Mosterd en Kruidenazijn: 6 el olijfoile 2 el dijon mosterd 2 el rode of witte wijnazijn 1 afgestreken tl zout 1 tl zwarte peper uit de molen Dressing van olijfolie en citroensap: 2 el citroensap 5 el olijfolie Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
Dressing van kerstomaatjes: 1 theekop vol rijpe, gewassen kerstomaatjes fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 6 el olijfolie 2 el rode wijnazijn 1 handje vol verse basilicum, geplet of fijngesneden Snufje chilipoeder zout en zwarte uit de molen Voor niet vegetariers nog 2 ansjovisfilets gehakt toevoegen


Verder heb je nodig


Leeg schoon jampotje waarvan de deksel nog dichtgedraaid kan worden.


6 soorten dressing, eenvoudig en lekker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een op azijn gebaseerde dressing blijft een week lang goed.
Een op citroen - of limoensap of zuivelproduct gebaseerde dressing blijft een paar dagen goed.

Bereidingswijze

Voor iedere dressing geldt doe de ingredienten in een jampotje, doe deze dicht en schudden maar. Klaar is je dressing voor je salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top