Tsjechische BBQ karbanatky (hamburgers)

  • Tsjechisch,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-07-2003

Je kunt ze ook in een (grill)pan bakken, en in Tsjechie worden ze ?karbanatky? genoemd - voor het geval dat jij ze op een menukaart tegenkomt tijdens je vakantie.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g rundergehakt

1 ei

3 el gebakken uitjes (b.v. Conimex), fijngewreven

3 el witte broodkruim

1-2 el tomaten ketchup

1 el franse mosterd

versgemalen peper en zout (naar smaak)


Optioneel:
1-2 teentjes knoflook, fijngeperst

1 el fijngeknipte tuinkruiden, naar keus

(b.v. oregano of majoraan, basilicum of salie)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

In een kom gehakt goed vermengen met alle overige ingredienten, Tot een bol vormen, verpakken in een plastic folie, en enkele uren in de koelkast de smaken laten intrekken.

Bereidingswijze

Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties, en maak er dunne platte schijven van. Besmeer ze van beide kanten met wat olie, en leg ze tot gebruik (afgedenkt) op platte bord(en).

Grill ze op BBQ (zet rooster op 12-15 cm afstand van de kolen af) gaar in totaal ongeveer 10-12 minuten. Laat de eerste kant even aanbakken, en keer ze daarna regelmatig om.

Serveertip

lmh

Laatste reacties

icequeen1155 avatar
icequeen1155 05-09-2003

klinkt goed ik neem hem mee ik was trouwens op zoek naar tjechische recepten omdat ik met de klas op vakantie ga naar tjechie en ik wel wil weten wat ik daar kan verwachten met het eten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten