1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kerst Sneeuwballen

Kerst Sneeuwballen

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2003

Ingrediënten 6 personen


Ingredienten (6 stuks)
- 6 middelgrote, geboorde moesappels
- wat water
- 6 eetlepels vulling
- mengsel van:
krenten, appel, rozijnen, sukade en suiker

Creme au beurre:
- 90 gram boter
- 180 gram gezeefde poedersuiker
- de geraspte schil van 1 citroen
- het sap van 1 citroen

Voor de Garnering
- 180 gram kokos snippertjes
- hulst takjes (snoep)
- eventueel kaarsjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
Zet de appels in wat water op een schotel
Vul ze met het rozijnen mengsel
Laat ze gaar worden in de oven. (45 minuten op 190 graden) Ze moeten wel heel blijven.
Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
Maak de creme au beurre:
Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top