1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Rijstevla

Rijstevla

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2003

Ingrediënten


Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee:
150 g dessertrijst
1 liter melk
150 g suiker
1 el vanillebloem (pudding poeder)
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
75 g boter


Verder heb je nodig


Bakblik voor vlaai.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180?.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor.
Giet vervolgens de melk erbij, (hou een kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.
Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig.
Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel.
Laat afkoelen, meg er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door.
Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwermde oven van 180?.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top