1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Sate
  5. Sate

Sate

Door: njiskje

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2003

Ingrediënten 2 personen


500 gr. hamlappen, 2 limoenen, ongeveer 1 dl. ketjap manis, 2 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, schaal, knoflookpers, evt. citruspers, stalen pennen of satestokjes (in water wellen als je satestokjes gebruikt!)


Een vrij simpel te maken sate, lekker voor bij nasi of voor op de bbq

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de hamlappen in mooie blokjes van 2,5 bij 2,5 cm, snij het minder mooie vlees (vet etc.) eraf

Bereidingswijze

Maak een marinade van limoensap, de ketjap en de teentjes knoflook. Doe het vlees erbij en laat minimaal een uurtje staan (het lekkerst is natuurlijk een dag!). Rijg het vlees aan de pennen of stokjes en bak, grill of bbq het vlees.

Serveertip

Natuurlijk lekker met pindasaus!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njiskje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top