1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tomatentapenade

Tomatentapenade

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2003

Ingrediënten


100 gr. zongedroogde tomaatjes (niet op olie!!!!!), 2 tot 3 teentjes knoflook, ca. 10 blaadjes verse bascilicum, ca. 30 gr. pijnboompitten, olijfolie (evt. met limoenaroma, te koop bij Oil & Vinegar), warm water


Verder heb je nodig


Hakmolen


Na veel experimenteren dan toch een lekkere tomatentapenade...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de tomaatjes ongeveer een uurtje in water, zo nu en dan even het water verwisselen. Daarna even uit laten lekken in een zeef.

Bereidingswijze

Hak de tomaatjes in de hakmolen. Voeg de knoflook en de bascilicum toe en hak dat erdoor. Doe de tomatenprut in een schaaltje. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en hak die ook fijn, voeg ze bij het tomatenmengsel en prak de pitjes erdoor. Klein beetje olijfolie erdoor (persoonlijk hou ik niet zo van die vette tapenade) en maak het mengsel verder smeuig met warm water. Lekker op stokbrood of een toastje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njiskje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njiskje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top