Pilaf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit is een prutje van varkensvlees met als belangrijkste ingredient perziken(sap).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g varkenslap
2-3 uien
2 preien
bakje champignons
evt courgette
tomatenpuree
ketjap
sambal
blik perziken op sap/siroop
peper/zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote braadpan

Voorbereiding

Hak prei, ui en champignons (en evt courgette). Snij varkenslap in stukjes, kruid met peper en zout

Bereidingswijze

Bak stukjes varkenslap snel bruin. Gooi groentes en champignons erbij (stukje knoflook kan ook nooit kwaad). Laat enigzins zacht worden. Gooi blikje tomatenpuree door, 1-2 el. ketjap, tl sambal en wat ook lekker kan zijn is een eetlepel pindakaas erbij. Voeg dan sap van perziken toe en laat een kwartiertje pruttelen. Kruid naar smaak. Er mag best veel zout en peper door. Gooi stukjes perzik erbij en laat nog 5 minuten staan.

Serveertip

Serveer met gekookte rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mars33 avatar
mars33

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten