Pilaf
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is een prutje van varkensvlees met als belangrijkste ingredient perziken(sap).
Ingrediënten 4 personen
300 g varkenslap2-3 uien
2 preien
bakje champignons
evt courgette
tomatenpuree
ketjap
sambal
blik perziken op sap/siroop
peper/zout
Benodigdheden
wok of grote braadpanVoorbereiding
Hak prei, ui en champignons (en evt courgette). Snij varkenslap in stukjes, kruid met peper en zout
Bereidingswijze
Bak stukjes varkenslap snel bruin. Gooi groentes en champignons erbij (stukje knoflook kan ook nooit kwaad). Laat enigzins zacht worden. Gooi blikje tomatenpuree door, 1-2 el. ketjap, tl sambal en wat ook lekker kan zijn is een eetlepel pindakaas erbij. Voeg dan sap van perziken toe en laat een kwartiertje pruttelen. Kruid naar smaak. Er mag best veel zout en peper door. Gooi stukjes perzik erbij en laat nog 5 minuten staan.
Serveertip
Serveer met gekookte rijst.