Kip op Surinaamse wijze

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Recept gekregen van Rob Weetink, die het weer vernam uit de mond van zijn moeder.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kip of het equivalent aan kippendijen; 5 uien; 3 eetlepels azijn; 3 eetlepels bruine suiker of een stuk goelah djawa; 3 eetlepels ketjap manis; ? fles tomatenketchup; sambal, peper, zout en kerrie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kip in stukken snijden en braden in boter of olie tot helemaal gaar; Kip uit de pan nemen; Indien afgekoeld: vel verwijderen, botjes verwijderen en in kleine stukjes verdelen. In het braadvet de grof gesneden uien fruiten, sambal naar smaak toevoegen, evenals zout, peper en kerrie. Overige ingredienten toevoegen tot een egale massa ontstaat. Indien nodig wat water of bouillon toevoegen. Stukjes kip toevoegen, doorroeren en nog even verwarmen.

Serveertip

Meteen opdienen met witte rijst of pasta en een mooi aangemaakte sla.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bweetink avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten