Lamsfilet met sperziebonen en aardappelen.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2003

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: +- 45 minuten; Van :
"Nynke"

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram lamsfilet
4-6 flinke aardappelen
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 flinke wortel
400 gram sperziebonen
3 eetlepels olie
zout
versgemalen peper
1 theelepel gemengde gedroogde italiaanse kruiden
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
1 groentebouillontablet
olie om te bestrijken
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de lamsfilet in niet te kleine blokjes. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 1 centimeter dik en kook ze in +- 10 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de ui in de lengte in repen. Snipper de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Breek de schoongemaakte sperziebonen in tweeen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een pan en braad de blokjes lamsvlees met niet teveel tegelijk rondom aan. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met wat zout, peper en de kruiden. Laat de ui kort meebakken. Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, sperziebonen, tomaat en het verkruimelde bouillontablet toe en giet 1/4 liter heet water in de pan. Verdeel de plakken aardappel dakpansgewijs over de inhoud van de pan, bestrijk ze met de olie en bestrooi met wat zout en peper. Breng met het deksel op de pan aan de kook en zet de pan 30 minuten in een op 180 graden dl voorverwarmde oven of zolang tot de aardappelplakjes gaar zijn. Neem 10 minuten voor het einde van de oventijd het deksel van de pan om de aardapelen licht te laten kleuren. Bestrooi met de peterselie en zet de pan op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten