1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pannenkoek
  6. Geflambeerde banaan in pannenkoek

Geflambeerde banaan in pannenkoek

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2003

Ingrediënten


4 eidooiers
4 dl melk
een snufje zout
200 gr gezeefde bloem
1 klontje boter
4 bananen
een scheutje bananenlikeur
2 koffielepels suiker
bananenijs



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de eidooiers in een kom, roer er wat bloem door, dan wat melk, dan weer wat bloem en het zout en ga zo door tot alle ingredienten voor het beslag zijn verwerkt.
Bak de pannenkoeken in de boter.
Snijd de bananen doormidden en bak ze in hete boter.
Strooi er, als ze bijna gaar zijn, de suiker over, zodat ze karameliseren.
Flambeer met wat bananelikeur.
Verdeel de banaanhelften over de pannenkoeken en vouw ze dicht.
Serveer met kant-en-klaar bananenijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top