Wentelteefjes

  • Kinderkeuken, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Dit is het toetje uit het jaar 1600. Wat gebeurde er toen nog meer? Juist, slag bij Nieuwpoort. Franse kinderen noemen het 'pain perdu'en dat betekent 'verloren brood'. Engelse kinderen noemen het 'poor knights'(arme ridders). Gek he, maar het heet waarschijnlijk zo omdat het ontzettend goedkoop is om te maken. Zelfs ridders met heel weinig geld konden het betalen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 sneetjes (oud) brood
  • 4 eieren
  • 3 dl. melk
  • 2 eetl. basterdsuiker
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • wat boter(om te bakken)
  • jam of stroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • een houten plank
  • een broodmes
  • een beslagkom
  • een garde
  • 1 of 2 diepe borden
  • een koekepan
  • een buigzaam mes

Voorbereiding

Dit recept gaat beter als je wat oud brood gebruikt. Snij de korstjes van de boterhammen af (op de houten plank) en snij elke boterham in 4 stukjes.

Klop eieren, melk, suiker en kaneel in de beslagkom goed door elkaar en giet alles in een of twee diepe borden.

Bereidingswijze

sop de broodstukjes hierin en laat ze ongeveer 5 minuten zo staan, totdat ze goed doorweekt zijn.

Smelt een flinke klont boter in een grote koekepan. Bak de broodstukjes in de hete boter, totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Het gaat beter als je er 3 of 4 tegelijk bakt, anders wordt de boter gauw minder heet en dan worden de wentelteefjes niet bruin en knapperig!

Serveertip

Haal ze voorzichtig uit de pan met het buigzame mes, bestrooi ze met wat basterdsuiker en eet ze snel op met jam of stroop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten